Lagom efter det nya året så varnas det för ytterligare en ny och livsfarlig innedrog inom ecstacyfamiljen. Denna gång har den fått namnet ”supermandrogen”. Det var inte länge sedan vi hörde om den uppmärksammade drogen ”spice”, som är en drog som ska rökas och är byggd av syntetiska cannabinoider. Problemet med spice har löst sig, och en motion har lagts på att förbjuda de substanser som hittats i denna drog i början av detta år. Denna gång är det en drog i tablettform som det varnas för.

Problemet med alla dessa nya droger är att det alltid är ett nytt recept av beståndsdelar i drogerna, och att dessa inte är kända eller förbjudna. Detta gör att dessa nya droger som skapas av skickliga kemister som alltid ligger före lagens i detta fall korta arm, kan skapa nya droger och att dessa kan säljas öppet, ända tills att rättvisan känner till dess innehåll och kan förbjuda kombinationen av de substanser som bygger drogen.

Supermandrogen är bevisligen livsfarlig och ska inte användas

Supermandrogen har utformats, som i de flesta fall, till något som ser ut att vara helt harmlöst och roligt. Denna gång är det Stålmannen som får vara frontfigur till denna livsfarliga drog i form av att ge sitt emblem till denna rosa drog.

Denna drog har först uppmärksammats på den europeiska marknaden där bland annat tre personer i Storbritannien redan avlidit till följd av denna drog.

Drogen finns även i Sverige, där flertalet personer tagits in på sjukhus efter att ha tagit supermandrogen, och en befaras ha avlidit till följd av denna livsfarliga drog. Det varnas nu kraftigt för supermandrogen, som även går under termen ”fulecstasy” och är en variant av ecstacy som har en lägre tillverkningskostnad. Bara det borde få folk att dra öronen åt sig, eftersom billigare produkter generellt sett saknar både säkerhet och kvalitet.

Denna drog har redan 2012 dödat ett 20-tal personer i Oslo. Varför det har tagit, och alltid tar så lång tid innan samhället får upp ögonen för dessa nya droger är ofattbart.