Att hjälpa till och bota alla drogberoende, vare sig det gäller knark eller alkohol, är något som står i centrum på listan av saker att utföra av vårt omtänksamma samhälle. Att drogmissbruk är ett problem, står helt klart. Drogproblemen ökar i vårt samhälle, och frenetiskt försöker åtgärder skapas för att klara av dessa problem som uppstår av drogmissbruk.

Under decennier som gått, så har en hel arsenal av åtgärder prövat, utvecklats och avpoliterats på löpande band. Några av dem har givit resultat, och är fortfarande med i kampen om att begränsa grupperna av drogberoende.

Nu ska nya grepp med psykoterapi hjälp drogberoende till ett helt liv

På Beroendecentrum i Stockholm, finns denna teknik redan full utvecklad. Här kan det fås hjälp av psykoterapeutiska tekniker på många sätt. Beroendecentrum ger psykoterapi i gruppform, familjeterapi, kognitiv beteendeterapi, kognitiv psykoterapi och psykodynamisk psokoterapi.

För oss som aldrig hört talas om detta, så låter det som vanligt, beskrivet med invecklade ord, något som förmodligen kommer att fungera, eller inte. Är vi egentligen intresserade av att veta? Har vi inte fått nog av alla den här hysterin runt drogmissbruk? Kan vi verkligen stoppa detta ökande samhällsproblem? Bryr vi oss verkligen om detta, och kan inte de som missbrukar få göra det?

Vi måste bry oss. Slutar vi bry oss om, och inte längre tänker på problemen andra människor har så blir vi inte längre det moraliska folk vi i grund och botten är. Psykoterapi är i alla fall testat under perioder och kunnat påvisa tillfredställande resultat för att utökas i fullt bruk. Kanske är detta den metoden som kommer att slå igenom och ge samhället den bensin det behöver i kampen om drogberoendet och de problem det medför, både för den som missbrukar och dess familj, vänner och nära stående.

Psykoterapi är en behandlingsform i totalkoncept, som tar hand om dig, ditt problem, återföreningen med familj, och vänner samt skapar en stabil kunskap och grund för att leva ett normalt liv igen. Du kan läsa mera om psykoterapi här.