Då menar vi inte Spice Girls. Under den tiden så hade vi också problem med droger, men under lite bättre kontroll. Numera har den syntetiska utvecklingen av droger rullat på i en rasande fart, så droger tillverkas mycket snabbare än att det är möjligt att känna till dem och dess oanade effekter. Oftast mycket negativa effekter med men för livet, och eventuella dödsfall som följd.

Så är det också med den nya drogen spice, som snabbt fått sitt namn ”Dödens Drog”. Spice är en syntetisk drog som ger en stark cannabisliknande effekt. Drogen innehåller syntetiska cannbinoider i olika substansformer. Det mest uppseendeväckande är att dessa aktiva substanser narkotikaklassades redan 2009 i Sverige. Ändå så har de knarktester som avänds svårt att klara denna nya innedrog.

Starka varningar utfärdas för avändning och bruk av, ”Dödens Drog”, spice

Redan 2012 hade giftinformation kännedom om 96 fall av sjukhusvård som följd efter bruket av droger med syntetiska cannabinoider. Året efter steg denna siffra till 236 personer. Bara detta borde vara en kraftig varning att ta avstånd från dessa former av drogmissbruk. Årets siffra från användning av drogen spice, och andra förekommande droger i samma genre har vi fortfarande inte några siffror på. Får vi lita till statistiken så kommer antagligen denna siffra att tredubblas.

Till och med användare av spice drogen uttalar sig genom att använda orden ”Dödens Drog” och talar om att de sett döden på nära håll, och att det bara var två bloss som gjorde att de blev medvetslösa med ett uppvaknande på sjukhus som följd.

Tyvärr så har denna farliga drog redan tagit livet av minst två personer i Sverige, och samtidigt blivit något av en drog som tagit över istället för haschrökande.

Denna drog är inte som det står i reklamen. Ja, verkligen! Den säljs på nätet, under produktkategorier som örtblandning och rökelse. Det har blivit en trend, och har moderna namn som talar on dess styrka. Spice drogen säljs under moderna och hippa namn som: Boom, Remix, Double Dutch och Remix med light versioner på Boom och Remix.

Ännu så länge finns det inte några riktiga grepp mot att få bort denna mycket farliga drog. Vi kan ju hoppas att de kunniga människor vi kallar ”hackers” kan ta ett grepp på detta och plocka ned dessa sidor så snabbt som möjligt. Kanske det skulle få ett produktionsproblem för dessa oansvariga och giriga profitörer som ligger bakom denna lömska drog.